Wednesday, 27 May 2009

Pasal susu tepung mahal

Kay ade baca entry di blog Zieha pasal harga susu tepung Enfagrow A+ dah mahal. Yg malang nye sy xleh nak bagi comment. X tau apsal Kay hanya boleh masuk comment kalo comment tu jenis pop-up. Maybe service internet kat opis Kay ni yg block.

Kay pon baru tukar susu Iman ni guna Enfagrow jgk. Dulu Iman guna Progress Gold. Kami saje tukar sbb kami tgk ade protection. Lgpon Iman ni mudah dpt sakit. Masa Iman br lahir Kay kurang bg dia susu bdn dulu. Tu laa pasal antibodi Iman kurang skit dan Iman mmg lahir kecik. Masa Iman br lahir Kay beri dia susu S26 Gold. Memamg susu tu agak mahal. Mula2 tu agak t'beban jgk. Tp demi anak is OK as long as Iman sihat. Kami akan kurang belanja lain seperti diapers, baju dan lain2.

Walaupon Kay keje kat hypermarket from Perancis, pepaham aje le...bukan sume item nye murah. Ade murah ade gak yg mahal. Kita kena rajin survey harga antara hypermarket. Lagi satu kalo kita beli susu kat kedai ubat cina pon murah harganye dr hypermarket. Kekdg tu murah sampai RM5.

Nak tau kenapa kedai ubat tu bleh jual murah...sbb nye tokei kedai ubat tu bayar dgn supplier secara tunai. So supplier suka deal dgn mereka dan leh dpt harga murah. Manakala hypermarket supplier dibayar lambat. Kekdg tu supplier kena tuntut bayaran mereka.

Fikir2 kan laa....

4 comments:

adda said...

sebenarnye harga asalb mmg mahal.. tp betul kata ko kena selalu survey sale.. mmg kalau sale dpt murah.. kalau tin 1.7kg tu boleh dpt RM79.99 kalau refill 650g boleh dpt 31.99.. tu dh kira murah tuh.. kalau aku balik kg beli kat kedai ubat cina.. harga lebih kurang csmtuh laa.. kalau nk tau kat pj old town ada satu kedai ubat cina jual susu murah.. tp pd aku lebih baik alert dgn sale kt hypermarket ajer.. lebey kurg sama jer harga dia

Anonymous said...

betul2..beli susu kat kedai ubat mmg murah..hehehehehehe..salam singgah..

zieha said...

hmmm,esok2 zieha nak tgk kt kedai ubat la plak..hehehe..info yg bagus:)

Kamariah Idris said...

Thanks for ur opinion. Saya hargai. Welcome for QQ.